Pstrąg wędzony na gorąco 300-400g

18,99 zł
Brutto

Pstrąg wędzony – rarytas wśród ryb

Ten pstrąg wędzony zdecydowanie wyróżnia się spośród innych ryb dostępnych w sprzedaży. Jest hodowlany na Podhalu, w specjalnie przygotowanych, ekologicznych warunkach. Woda, w której pływa, jest krystalicznie czysta. Dzięki temu jego mięso jest smaczne, delikatne, a samej ryby po przyrządzeniu nie czuć mułem. Wędzone pstrągi przed rozpoczęciem przygotowania patroszymy, oczyszczamy, a następnie dokładnie solimy. Sól jest jedyną przyprawą, która znajduje się w tej rybie - poza nią nie ma tam żadnych dodatków. Następnie ryba trafia do wędzarni. Do wędzenia ryb używamy wyłącznie tradycyjnej metody. Wędzarnia jest opalana dymem bukowym, a wszystko odbywa się w starannie kontrolowanej temperaturze. Do sprzedaży pstrąg wędzony trafia w opakowaniu próżniowym, które zachowuje jego aromat i wyjątkowy smak. Jedno opakowanie zawiera od 300 do 350 gramów ryby. Wędzony pstrąg umieszczony jest w nim całości, dlatego zawsze wiesz, co trafia na Twój talerz.

Pstrąg wędzony – odkryj moc naturalnego smaku

Jeśli lubisz ryby wędzone, na Twój talerz zdecydowanie powinien trafić pstrąg wędzony. Jak podawać tę rybę? To zależy od Ciebie! Będzie ona doskonale smakować jako danie samo w sobie, serwowane o każdej porze dnia. Możesz pstrągi wędzone podawać zarówno z pieczywem, najlepiej świeżym i wypiekanym w domu, jak również z dodatkami na ciepło - frytkami, ziemniaczanymi łódeczkami czy zapiekanymi warzywami. Mięso tej ryby sprawdzi się jako składnik sałatek, a także podstawowa do przygotowania smacznej, aromatycznej pasty. Pstrąg wędzony jest gotowy do podania od razu po otwarciu opakowania. Dla wydobycia z niego głębi smaku możesz pozostawić go na krótki czas poza folią w temperaturze pokojowej. Pstrąga możesz też podarować każdemu wielbicielowi tradycyjnych smaków. Wyróżnia się aromatycznym, smacznym, delikatnym mięsem o bladoróżowej barwie. Doceni go każdy fan zbilansowanych, intensywnych aromatów.

Naturalny pstrąg wędzony – rozkoszny dla podniebienia, cenny dla zdrowia

Oferowany w sklepie Maślana Ryba pstrąg wędzony to ryba wyjątkowej jakości. Każdy okaz pochodzi ze starannie wyselekcjonowanej hodowli w sercu Podhala. Hodowla jest ekologiczna, a proces wędzenia ryb przebiega bez żadnych dodatków prócz soli. Ryba jest pozostawiona przez długie godziny w temperaturze ściśle poddawanej kontroli. Dzięki temu zachowuje właściwości odżywcze, a przy okazji jest aromatyczna i niezwykle smaczna. Do procesu wędzenia nie używamy aromatów czy barwników - jedynie dym bukowy w tradycyjnej wędzarni przy restauracji.

Wędzone pstrągi są szczególnie cennym dodatkiem do diety. Już dwie porcje tygodniowo, po około 200 gramów, są w stanie zaspokoić zapotrzebowanie na kwasy EPA i DHA u osób chorych na serce! Wśród ryb słodkowodnych to właśnie pstrąg wędzony ma najbardziej bladoróżowe, delikatne, chude mięso. Dostarcza ono cennych kwasów tłuszczowych nienasyconych, które hamują działanie wolnych rodników, a przy okazji również wspierają odporność organizmu. Jest jedyna ryba słodkowodna polecana przez dietetyków osobom z problemami układu krążenia. Dodatkowo pstrąg wędzony zawiera dużo białka, witamin z grupy B, a także żelaza, potasu czy fosforu. Naturalny proces wędzenia sprawia, że ryba proponowana w sklepie Maślana Ryba nie jest pozbawiona większości składników odżywczych, w odróżnieniu od ryb oferowanych w sprzedaży sklepowej. To nie tylko uczta dla podniebienia, ale również zdrowy dodatek do diety.